Recept: frisse, zomerse pastasalade

DSC_0114

Mijn vader vroeg gistermiddag (heerlijke zonnige dag) wat we eens zullen gaan eten vanavond. Ik dacht meteen aan pastasalade, een van mijn favoriete zomergerechten! Makkelijk, lekker en heerlijk verfrissend. Kijk mee naar hoe wij het hebben gemaakt!

DSC_0001

Benodigdheden:

  • Pasta
  • Paprika
  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Kappertjes
  • Olijven
  • Rucola of iets van sla
  • Eventueel crème fraîche (hebben wij uiteindelijk niet gedaan, omdat we het gezond wilden houden. Als je het dus gezonder wilt houden, laat dit dan weg)
  • Feta
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Spekjes (als je het vegetarisch wilt houden houd je deze uiteraard weg)

DSC_0050

DSC_0054

DSC_0056

Doe wat water in de pan en voeg er een bouillonblokje aan toe. Dit geeft je pasta veel meer smaak. Breng het aan de kook.

DSC_0060

Doe de spekjes in de pan en laat ze rustig bakken in wat olijfolie.

DSC_0061

Dan is het nu tijd om de groenten te gaan snijden. Een trucje om de paprika te ”onthoofden”  die ik altijd gebruik:  duw met je duim in de bovenkant van de paprika. Zo laat het bovenste los en kun je de kern er zo uittrekken samen met de zaadjes.

DSC_0062 DSC_0063 DSC_0064

Zoals je ziet zitten er nog wel wat zaadjes in, maar die kun je er zo uithalen.

DSC_0065 DSC_0066 DSC_0068

Zo, de paprika is klaar, nu de tomaatjes en komkommer nog.

DSC_0083 DSC_0089 DSC_0092

En voilà!

DSC_0069

Houd de spekjes goed in de gaten. Als ze er zo uit zien als op de bovenstaande foto zijn ze prima.

DSC_0072

Is de bouillon goed opgelost? Als je het water kookt is het tijd om de pasta toe te voegen!

DSC_0074 DSC_0078

Hopsakee.

DSC_0095

Proef af en toe even of de pasta al beetgaar is. Bij pastasalade is het niet verstandig om je pasta helemaal zacht te laten koken. Hierdoor kan je sla (vooral rucola) slap worden. Doe het vuur eerder uit zodat de pasta zachtjes na kan garen. Zo voorkom je dat het heel zachtgekookt wordt.

DSC_0105

Wij hebben ook besloten om wat feta en kappertjes toe te voegen. Probeer lekker zoveel mogelijk verschillende soorten smaken toe te voegen: zoet, zuur, zout.

  1. De paprika en tomaatjes zijn zoet
  2. De kappertjes zijn zuur
  3. De feta is zout

DSC_0099 DSC_0101

Wij aten de pastasalade samen met wat stokbrood met heksenkaas, kruidenboter en een smeerseltje met aubergine.

DSC_0108 DSC_0109 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0112

Ik at de pastasalade zonder spekjes, omdat ik vegetarisch ben.

DSC_0113

Als je het lekker vind kun je wat olijfjes toevoegen aan de salade en wat Parmezaanse kaas.

DSC_0114

Dit was het recept! Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben.

Succes een eet smakelijk! 🙂

Advertenties

3 gedachtes over “Recept: frisse, zomerse pastasalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s